Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

Skupina Pytloun Restaurants představuje červencová letní sezónní menu ve svých čtyřech výjimečných restauracích.

Jedna z nich je krkonošská restaurace Končina v Harrachově. A téma které Pytloun Restaurants spojuje jsou borůvky jako drobný lesní poklad s intenzivní chutí, vůní a barvou.

Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

„Na horký červenec jsme připravili zážitkové menu, které se nese ve znamení borůvek – drobného lesního pokladu, jenž v sobě ukrývá intenzivní chuť, vůni a barvu. Borůvky jsou symbolem léta, čisté přírody a jemné sladkosti, která dokáže překvapit i v netradičních kombinacích. Naše menu provede hosty nejen různorodými chutěmi, ale i kreativním pohledem na tuto skromnou, a přitom fascinující surovinu,“ říká šéfkuchař Denis Wágner, který dohlíží na většinu restaurací skupiny Pytloun Restaurants.

Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

Borůvkové speciality a letní osvěžení

Tři z restaurací připravily vlastní interpretaci borůvkového menu s důrazem na sezónní suroviny a jedinečné chuťové kombinace.

„Také v naší krkonošské restauraci Končina bude pro hosty připraven výběr pokrmů inspirovaných svěží chutí borůvek, které dokonale doplňují jak tradiční, tak moderní receptury. Od jemných crostini přes šťavnatou vepřovou panenku až po tradiční borůvkové knedlíky – každé sousto bude oslavou sezónních surovin a harmonie chutí, která zahřeje i osvěží zároveň,“ dodává Denis Wágner.

Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

Restaurace Končina (Harrachov, Krkonoše)

Borůvkové menu, 1. 7.–31. 7. 2025 12:00–22:00 hod.

PŘEDKRM

Borůvkové crostini se sýrem Brie a karamelizovanou cibulkou – 280 Kč

HLAVNÍ CHOD

Vepřová panenka dorůžova pečená s bramborovým gratinem a omáčkou z lesních borůvek – 350 Kč

DEZERT

Borůvkové knedlíky s tvarohem a skořicovým cukrem – 130 Kč

NÁPOJE

Cuvée MPFR, moravské zemské, polosuché, Česká republika 0,15 l – 100 Kč

Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

Restaurace Končina, která je součástí Pytloun Wellness Hotelu Harrachov (Rýžoviště 489), je místem, které spojuje vynikající gastronomické zážitky s pohodovou horskou atmosférou v srdci Krkonoš. V menu najdete pestrou paletu pokrmů od tradičních českých specialit až po jídla inspirovaná kuchyněmi z různých koutů světa. Šéfkuchař restaurace Denis Wágner klade důraz na čerstvé a kvalitní suroviny, které jsou základem všech pokrmů. Hosté si mohou pochutnat na šťavnatých steacích, delikátních mořských plodech, ale také na lehkých salátech nebo výtečných těstovinách. Nabídka se pravidelně obměňuje, aby odrážela sezónní suroviny a novinky z kulinářského světa. Interiér restaurace Končina je útulný, s příjemným horským nádechem, který zve k odpočinku po dni stráveném na sjezdovkách nebo turistických trasách. Ať už hledáte místo pro rodinný oběd, romantickou večeři, nebo jen odpočinek u dobré kávy po náročném dni, restaurace Končina je ideální volbou.

Borůvkové speciality a letní osvěžení v červencovém menu v krkonošské restauraci Končina v Harrachově

Restaurace Končina

Restaurant Končina, Harrachov | Vítejte na oficiálních stránkách

Restaurace Končina | Harrachov | Facebook

Restaurace Končina (@restaurace_koncina) • Fotky a videa na Instagramu

Zdroj foto: Pytloun Restaurants

Související příspěvky